Rzucamy raz dwiema symetrycznymi sześciennymi kostakami do gry . Oblicz prawdopo
Klara: Rzucamy raz dwiema symetrycznymi sześciennymi kostakami do gry . Oblicz prawdopodobieństwo że
suma oczek jest liczbą parzystą , jeśli wiadomo że na kostkach wypada różna liczba oczek.
21 sty 17:20
Eve:
Ω=36
A=8
21 sty 17:23
Klara: Możesz wytłumaczyć mi jak to zrobiłaś ?
21 sty 17:31
Eve: policzyłam na palcach

A{(1,3) (1,5) (1,6)(2,3) (2,5) (3,4) (3,6) (4,5) (5,6)}
i zgubiłam jedną parę
21 sty 17:35
Eve: wróć, ma być parzystą, sorki
1,3
1,5
2,4
2,6
3,5
4.6
i Ω=18
21 sty 17:41
Karoola: Dziękuje
21 sty 17:48