| 1 | ||
wzór funkcji to y = x3 * ln(1 − | ) ![]() | |
| x2 |
ok
| 1 | ||
limx−>±∞ [ x3ln(1 − | ) + x ] = | |
| x2 |
| |||||||||||
= limx−>±∞ [ | + x ] = | ||||||||||
|
|
| |||||||||||||||||||||
= limx−>±∞ [ | + | ] = | ||||||||||||||||||||
|
|
| 0 | ||||||||||||||||||
= limx−>±∞ | = [ | ]H | |||||||||||||||||
| 0 |
| ||||||||||||||||||||
= limx−>±∞ | = | |||||||||||||||||||
|
| ||||||||||||||
= limx−>±∞ | = | |||||||||||||
|
| 2 | 2 | x4 | ||||
= limx−>±∞ ( | − | ) * | = | |||
| x3 − x | x3 | −3 |
| 2x3 | 2(x3 − x) | x4 | ||||
= limx−>±∞ ( | − | ) * | = | |||
| x3(x3 − x) | x3(x3 − x) | −3 |
| 2x3 − 2(x3 − x) | x4 | |||
= limx−>±∞ | * | = | ||
| x3(x3 − x) | −3 |
| 2x3 − 2x3 + 2x | x4 | |||
= limx−>±∞ | * | = | ||
| x3(x3 − x) | −3 |
| 2x | x4 | |||
= limx−>±∞ | * | = | ||
| x3(x3 − x) | −3 |
| 2x2 | ||
= limx−>±∞ | = | |
| −3(x3 − x) |
| 2x2 | ||
= limx−>±∞ | = | |
| −3x3(1 − 1/x2) |
| 2 | 2 | |||
= limx−>±∞ | = [ | ] = 0 | ||
| −3x(1 − 1/x2) | −3 * ∞ *(1 − 0) |