matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że a+b= -2, jeżeli:
Żółwia:
Wykaż, że a+b= −2, jeżeli: a=1/1+
√
2
+ 1/
√
2
+
√
3
+ 1/
√
3
+
√
4
+ 1/
√
4
+
√
5
+ .... +1/
√
99
+
√
100
b=1/1−
√
2
− 1/
√
2
−
√
3
+ 1/
√
3
−
√
4
− 1/
√
4
−
√
5
+ .....+ 1/
√
99
−
√
100
/ oznaczyłam kreskę ułamkową
21 sty 14:37