Dzisiaj repetytorium, jest szansa ominąć sesje z teorii
Potrzeba odpowiedzi i porad do kilku pytań....
1) Jeżeli f(x) ma w punkcie x=1 maksimum lokalne to:
a) musi zachodzić f(2)≤f(1)
b) może zachodzić f(2)≥f(1)
c) f(2) ≠ f(1) − moim zdaniem poprawna odpowiedź.
2) lim (x −−−>0) = ℯf(x) = ℯf(0) −−− f(x) i f(0) w potędze e
a) f(x) jest ciągła w 0
b) ℯx jest ciągła w 0
c) oba punkty są ciągłe w 0
| 2lnx | ||
3) jeśli f(x) = | to: | |
| x |
| ln2x | ||
a) f(x) = | ||
| x2 |
| ℯx | ||
a) lim (x−−>∞) | ||
| x2 − 1 |
| ln2x | ||
b) lim (x−−> 0 ) | ||
| x2 |
| ln2x | ||
c) lim (x−−−>1) | ||
| x2 −1 |