| 1 | ||
y'(x)= | dla x=1 y(x)=1 | |
| x |
| 1'*x − x'*1 | −1 | |||
y''(x)= | = | dla x=1 y(x)=−1 | ||
| x2 | x2 |
| (−1)'*x2 − (x2)'*(−1) | 2x | |||
y'''(x)= | = | dla x=1 y(x)=1 | ||
| x4 | x4 |
| (2x)'*x4 − (x4)'*2x | −6x4 | |||
y''''(x)= | = | dla x=1 y(x)=−6 | ||
| x6 | x6 |
| a | −a*g'(x) | |||
jeśli y = | , to y' = | |||
| g(x) | [g(x)]2 |
| 1 | −1 | 2x | 2 | |||||
y' = | , y'' = | , y''' = | = | , | ||||
| x | x2 | x4 | x3 |
| −2* 3x2 | −6 | 6*4x3 | −24 | |||||
ylV = | = | , yV = | = | , ... | ||||
| x6 | x4 | x8 | x5 |
| 24 | ||
poprawiam yV = | ||
| x5 |
| (n − 1)! | ||
y(n) = (−1)n+1* | , | |
| xn |