pochodna
kasia: Pochodna cząstkowa funkcji
f(x,y)=yex−3xcosy+2lnx
względem zmiennej x jest równa
21 sty 12:26
kasia: yex+3siny+2/x ? czy zle
21 sty 12:27
J:
| | 2 | |
..źle ..f'x = yex −3cosy + |
| |
| | x | |
21 sty 12:30
kasia: Pochodna cząstkowa funkcji
f(x,y)=ln(xy+4y2−2x)
względem zmiennej x jest równa
21 sty 12:31
kasia: ?
1/(xy+4y2−2x)
21 sty 12:32
J:
| | y − 2 | |
..nie ... f'x = |
| |
| | xy + 4y2 − 2x | |
21 sty 12:35
kasia: wielkie dzieki
21 sty 12:35
kasia: widze ze musze pocwiczyc
21 sty 12:36