matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
Kamil:
2+x
policzyc granice lim x→3
3−x
21 sty 12:12
J:
5
= [
] = +∞
0
21 sty 12:13
pomocnik:
J tu tak idealnie nie jest
2+x
5
lim
x→3
−
=[
]=+
∞
3−x
0
+
natomiast
2+x
5
lim
x→3
+
=[
]=−
∞
3−x
0
−
21 sty 12:21
J:
..racja ...
21 sty 12:37