Prosze pomóżcie
urszulag3: 1) Naszkcuj wykres f(x)=sin(x+2/3pi)+1/2
2) Oblicz tgx, wiedząc że sinx=−5/13 i x c(3pi/2;2pi)
3) rozwiąż nierówność sin3x<=1/2
4)oblicz sinx i cosx jezeli wiadomo ze tgx=3 i pi<x<3pi/2
5)oblicz wartosc wyrażenia 2sin(−pi/4)*cos2pi/3 + tg3pi/4*cos3pi/4 nie korzystajac z tablic ani
z kalkulatora
6) oblicz sin2x+cos2x −1/cos2x jezeli tgx=−2/3
7) oblicz 5sin2 3pi/4 − 3cos2 pi/3 + tg pi
8) oblicz cos 795o
Po feriach pisze z tego sprawdzian a jestem w klasie o rozszerzonej matmie a moj poziom ledwo
wystarcza na podstawe blagam o pomoc
21 sty 11:45
5-latek: Drugie to nawet na podstawie powinnas zrobic
zadanie mnr 8 np cos(795)=cos(2*360+75)=cos75
cos75=cos(45+30) znasz wartosci tych funkcji wiec ze wzoru
cos(x+y)= cosx*cosy−sinx*siny i juz rozwiazane
21 sty 12:29