brak
Karolina tępa z fizyki.: Błagam pomóżcie mi to rozwiązać, bo nawet nie wiem od czego zacząć tak na prawdę. Znam wzory,
umiem przekształcać, ale nic mi nie wychodzi, a jak już obliczam to wychodzi mi siła 2400N i
4800N.
Samochód porusza się ruchem jednostajnie przyspieszonym z maksymalnym przyspieszeniem 1,2
m/s2. Masa samochodu wraz z kierowcą wynosi 2000kg. Oblicz maksymalną siłę ciągu silnika.
Opory ruchu pomiń. Jak zmieni się przyspieszenie samochodu, gdy kierowca załaduje na samochód
towar o masie 2000kg?
22 lis 16:28
ak1: No i dobrze o co chodzi
22 lis 16:32
Karolina tępa z fizyki.: Na pewno dobrze?
Liczę tak:
F= 2000kg * 1,2 m/s2 = 2400N bo m/s2 to 1N
F2= 4000kg * 1,2 m/s2 = 4800N
22 lis 16:35
ak1: | | F | |
Bierzesz wzór a= |
| i przekształcasz F=a*m
|
| | m | |
masa w kg a w m/s
2 i wychodzą niutony
22 lis 16:41
22 lis 16:43
Karolina tępa z fizyki.: dokładnie dziękuję, wszyło
22 lis 16:48
Karolina tępa z fizyki.: dokładnie dziękuję, wszyło
22 lis 16:48
Karolina tępa z fizyki.: dokładnie dziękuję, wszyło
22 lis 16:48