21 sty 00:00
błagam: nie wiem jaką metodę wybrać
21 sty 00:00
Dawid: Podstawienie?
21 sty 00:03
błagam: nie działa
21 sty 00:24
błagam: halo...
21 sty 00:41
Bogdan:
| | √4x + 1 | | √4x + 1 | |
... = ∫ |
| dx = |
| dx |
| | √4x | | 2√x | |
podstawienie:
√x = t
| | 1 | |
x = t2 i 4x + 1 = 4t2 + 1 = 4(t2 + ( |
| )2) |
| | 2 | |
21 sty 01:01
Godzio:
Znasz podstawienia Eulera np.?
21 sty 01:03
Saris: ale Eulerem to dopiero od tej postaci co Bogdan napisał.
21 sty 01:06
Godzio:
No tak, ale pytałem czy w ogóle to zna, bo pomoc cokolwiek pisać skoro nie zna. Wtedy trzeba by
było szukać czegoś łatwiejszego.
21 sty 01:17
Saris: albo się nauczyć
21 sty 01:26