Znalezc róznice B \ A
kamilaa: Znalezc róznice B \ A, jesli A = {x ∊ R :2−r < 4} , B={x ∊ R : x2 ≥1/4 }
20 sty 22:14
Eve: a nie powinno być 2−x?
20 sty 22:36
kamilaa: tak tak powinno
20 sty 22:42
Eve:
A: 2
−x<2
2
−x<2⇒x>2: A
zaznacz na osi liczbowej dwoma kolorami, to, co będzie tylko kolorem z B to jest rozwiązanie
20 sty 22:48
Eta:

A: 2
−x<4 ⇒ −x<2 ⇒ x> −2
A=(−2,
∞)
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
B: x2− |
| ≥0 ⇒ ( x− |
| )(x+ |
| )≥0 ⇒ x∊(−∞, − |
| > U < |
| ,∞) |
| | 4 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
B= (−
∞, −0,5> U <0,5;
∞)
B\A=
(−∞, −2>
20 sty 23:00
Eve: matko kochana minus mi uciekł

x>−2 :A
20 sty 23:07
kamilaa: jesteście najlepsze dziekuje

23 sty 17:45