pochodna
całka:
Znajdź równanie stycznej do wykresu
y = ln(x2 + 1) w punkcie (1, f(1));
Może ktoś pokazać krok po kroku ?
20 sty 22:11
Mila:

f(x)=ln(x
2+1)
f(1)=ln(1+1)
f(1)=ln(2)
1) równanie stycznej w punkcie P(1,ln(2))
y=f'(x
0)x+b
y=x+b i (1,ln(2)) ∊stycznej
ln(2)=1+b
b=ln(2)−1
y=x+ln(2)−1 równanie stycznej do ...
20 sty 22:21
całka:
Mila kocham Cię
20 sty 22:46
całka:
Masz jeszcze czas ? Chciałabym zrobić jeszcze takie zadania
20 sty 22:47
Mila:
Pisz, nie dzisiaj to jutro, a na pewno ktoś inny też rozwiąże tak grzecznej dziewczynce.
20 sty 23:17
całka:
Niestety to mi jest potrzebne na jutro. Dziękuję za chęci pomocy i miłej nocy życzę
20 sty 23:35
całka:
Mila jesteś może i masz czas dla studentki ?
21 sty 17:34
całka: ?
21 sty 19:59
całka:
Mila jesteś ?
21 sty 20:16
całka: ?
21 sty 20:41
Mila:
?
21 sty 20:42
całka:
Proszę mi powiedzieć co mam robić po kolej
Znajdź równanie stycznej do krzywej y=x2 3√x2−1 w punkcie o odciętej x0=3
22 sty 00:44
całka: ?
22 sty 01:54
aaa: najpierw liczysz pochodną, pozniej wartosc pochodnej w punkcie 3 − to jest wspolczynnik
kierunkowy prostej (y=ax+b)
stala b juz chyba wyznaczysz
22 sty 02:26
całka:
ale to i tak dziwnie wychodzi
22 sty 11:35