Fizyka pomocy ! Błagam!
Iza: Gdy przez żaróweczkę płynie prąd o natężeniu 0,2A, to moc przepływającego prądu wynosi 7 W.
Oblicz opór włókna tej żaróweczki oraz czas, w którym przez żaróweczkę przepłynie ładunek 450
C.
Błagam pomocy! Nie mam pojęcia jak to zrobić!
Nie było mnie 3 tygodnie w sql a jutro mam spr.. : ( POMOCYYY

!
22 lis 16:25
Iza: Wie ktoś jak to zrobić?
22 lis 16:33
Iza: 
?
22 lis 16:38
Iza:
22 lis 16:40
22 lis 16:43
ak1: Zaraz zrobimy spoko
22 lis 16:45
Godzio: I=0,2A
P=7W
R=?
P=U*I
35V=U
| | U | | 35V | |
R= |
| = |
| =175 ohmów przypadkiem nie tak ? tylko po co ten ładunek ? |
| | I | | 0,2A | |
22 lis 16:48
Godzio: I=0,2A
P=7W
R=?
P=U*I
35V=U
| | U | | 35V | |
R= |
| = |
| =175 ohmów przypadkiem nie tak ? tylko po co ten ładunek ? |
| | I | | 0,2A | |
22 lis 16:48
Iza: Dzięki za pomoc Godzio
22 lis 16:50
Iza: Dzięki za pomoc Godzio
22 lis 16:50
ak1: R prawidłowo
| | 450[C] | |
t= |
| = 2250[s] |
| | 0,2[A] | |
22 lis 16:56
Iza: Bardzo bardzo dziękuje : D

**
22 lis 16:58
Godzio: aaa no tak, nie zauwazylem w poleceniu ze czas trzeba obliczyc
22 lis 17:03