matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastki szescienne
Stolnik:
Powiedzcie mi jak sie to dzieli bo chyba jestem debilem. (
3
√
9
−
3
√
6
+
3
√
4
)(
3
√
3
+
3
√
2
)=?
20 sty 21:29
Eta:
a
3
+b
3
=(a+b)(a
2
−ab+b
2
) a=
3
√
3
, b=
3
√
2
to ...........= 3+2=5
20 sty 21:33