zdarzenia losowe
qoqo: Zdarzenia losowe ... jak to rozwiazac?
Niech A,B ⊆ Ω będą dowolnymi zdarzeniami losowymi oraz P(A) = 310 , P(B')= 25 , P(A ∪
B) = 1120 .
20 sty 21:12
Frost: i co tu masz rozwiązać?
20 sty 21:13
Saizou :
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
P(B')=1−P(B)
20 sty 21:14
qoqo: wynik musi wyjsc P( A ∩ B) = 720
20 sty 21:16
qoqo: :(
20 sty 21:18
20 sty 21:20
qoqo: dalej nie wiem o co chodzi
20 sty 22:26
trq: narysuj sobie dwa kółka zachodzące na siebie. jedno z nich to zbiór a, drugie zbiór b, to co
wspólne to a∩b. zauważ że a U b to A + B odjąć część wspólna.
20 sty 22:34