Udowodnij tożsamość trygonometryczną - co dalej...
ciekawski: Chyba nie tędy droga..
| 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| − |
| ctgx |
| 1+cosx | | sin2x | | sinx | |
| | 1 | | 1 | | cos | | 1 | | cosx | |
P = |
| − |
| * |
| = |
| − |
| = |
| | sin2x | | sinx | | sinx | | sin2x | | sin2x | |
| | 1−cosx | | 1−cosx | |
|
| = |
| |
| | sin2x | | 1−cos2x | |
20 sty 20:56
Saizou :
1−cos
2x=(1−cosx)(1+cosx) i się uprości
20 sty 20:57
ciekawski: Gdzie ja mam głowę... dziękuje bardzo
20 sty 20:58
Eve: tędy, nawet proste
rozłóż 1−cos2x na czynniki
20 sty 20:58
lmao: Ostatnie wyrażenie w mianowniku rozbijasz ze wzoru na różnicę kwadratów
20 sty 20:58
Eta:
ciepło, ciepło
| | 1−cosx | |
P=.....= |
| =.......... = L |
| | (1−cosx)(1+cosx) | |
i założenia...........
20 sty 20:59
Eta:
"głodni wiedzy" się rzucili
20 sty 21:00
Saizou :
głodni

zaliczyłem algebrę
20 sty 21:01
Eve: ja nie, ja jestem "głodna pomagać"
20 sty 21:01
Eve: Saizou gratulacje
20 sty 21:01
Eta:
Saizou
20 sty 21:02
Eta:
A ja idę zrobić kisiel ( bo też jestem głodna
20 sty 21:03
Saizou :
dzięki, ale nie ma czego.... bo zaliczenie jest ale kiepskie, teraz nauka na sesję
20 sty 21:03
Saizou : smacznego Etuś
20 sty 21:04