matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc w równaniach
Tomasz:
1) −7(x+2)+4=3x 2)
x
2
−{
x
3
+1=
1
6
(x+6) 3) −(x−2)
2
+3(x−7)=2−(x−1)(x+1) 4) 3(2−x)>
4−2x
3
5)
1−3x
2
−4≤
x+1
5
6) u(x−1)
2
{3}+
2
3
x
2
≤(x+1)
2
22 lis 16:11