Sprawdzenie pochodnej
Dominik: Prosiłbym o sprawdzenie czy dobrze zrobiłem przykład:
y'=(cos3(2+sin9x))'=([cos(2+sin9x)]3)=3(cos(2+sin9x))2 *
(cos(2+sin9x))'=3(cos(2+sin9x))2
*(−sin)(2+sin9x)*(2+sin9x)'=3(cos(2+sin9x))2*(−sin)(2+sin9x)*[(2)'+(sin9
x)']=3(cos(2+sin9x))2*(−sin)(2+sin9x)*(sin9x)'=3(cos(2+sin9x))2*(−sin)
(2+sin9x)*cos9x*(9x)'=3(cos(2+sin9x))2*(−sin)(2+sin9x)*cos9x*9
20 sty 13:59
Dominik: Jeśli coś jest źle jakiegoś nawiasu brakuje jest zły albo nie potrzebny to proszę o pomoc.
20 sty 14:00