wielomian
Stasio:
Nasz drogi Nikołaju Stiepanowiczu! Nie podając ewentualnego rozwiazania
oceń tylko wykonalnośc
| | e | |
x6+ax4+bx3+cx2+dx +e =0 ⇔(x3+Ax2+B1x+C)(x3−Ax2+B2x+ |
| )=0 |
| | C | |
20 sty 13:20
Ada: x
6+Ax
5−B
1x
4+Cx
3−Ax
5−A
2x
4−AB
1x
3−ACx
2+B
2x
4+AB
2x
3+B
1B
2x
2+CB
2
| | e | | e | | e | |
x+ |
| x3+A |
| x2+B1 |
| x+e = ... = |
| | C | | C | | C | |
| | e | | eA | |
x6 + (B1+B2−A2)x4 + (AB2−AB1+C+ |
| )x3 +(B1B2+ |
| −AC)x2 + |
| | C | | C | |
więc wszystko zależy od rozwiązywalności takiego układu równań:
B
1+B
2−A
2=a
20 sty 14:17
Kazik:
Nie roztrzygnęłaś ostatecznie zagadnienia Zapytuję więc konkretnie
Czy rozwiązałabyś powyższy układ?
Czy pomocne może być w tym przypadku równanie:
(B2+B1)2−(B2−B1)2 = 4B1B2
20 sty 15:19
Kazik:
Ponawiam zapytanie
21 sty 06:01
5-latek: Przecez Ty znasz rozwiazanie
21 sty 09:45
Gray: Sam wyciągnij wnioski dotyczące wykonalności, analizując wielomian: x→x6.
21 sty 11:12
Kazik:
Tymczasem Kitajew używając najlepiej ksywy Ada odpowiedz na pytanie
21 sty 14:03