ekstrema
matrix: ekstrema
krotki przyklad z ekstremy
f(x)=xex
troche nie widac, a ma byc:
x − w liczniku
ex − w mianowniku
20 sty 12:46
J:
| | ex − xex | |
f'(x) = |
| ... i teraz licz |
| | (ex)2 | |
20 sty 12:48
20 sty 12:48
matrix: mmusze zaznaczyc 1 lub wiecej odp
a) Funkcja maleje w przedziale . (−nieskon , −1)
b) Funkcja ma dziedzinę równą . R
c) Funkcja maleje w przedziale .(0,1)
20 sty 13:08
J:
dla x < 1 pochodna jest dodatnia, czyli funkcja rośnie..
jedyna prawidłowa odpowiedź: b) D = R
20 sty 13:15
matrix: dziekuje bardzo
20 sty 13:26