czy to jest tautologia
Madzia: p => [q=> (p q)]
20 sty 11:49
Janek191:
Co jest między p i q ?
20 sty 11:57
Madzia: p => [q=> (p
q)]
Czy to jest tautologia ?
20 sty 12:02
Madzia: nie wyslwietla mi .. dziubek w dół
20 sty 12:03
Janek191:
Jeszcze raz pytam, czy to jest dobrze przepisane ?
p ⇒ [ q ⇒ ( p ∧ q ) ] ?
p ⇒ [ q ⇒ ( p ∨ q ) ] ?
p ⇒ [ q ⇒ ( p ⇒ q) ] ?
itp .?
20 sty 12:05
Janek191:
Czyli tak jak u mnie w II wierszu ?
20 sty 12:05
Janek191:
Metoda zerojedynkowa
20 sty 12:06
Madzia: tak to jest to pierwsze
20 sty 12:07
Madzia: ale problem w tym ze ja jej nie potrafie:(
20 sty 12:08
Janek191:
I czy II ? , w II jest " dzióbek w dół "
20 sty 12:13
Madzia: pierwszy wiersz
20 sty 12:17
Janek191:
i p i q I p ∧ q I q ⇒ ( p ∧ q ) i p ⇒ ( q ⇒ ( p ∧ q) ] I
I 1 I 1 I 1 I 1 I 1 I
I 1 I 0 I 0 I 1 I 1 I
I 0 I 1 I 0 I 0 I 1 I
I 0 I 0 I 0 I 1 I 1 I
20 sty 12:19
Madzia: dziękuję slicznie
20 sty 12:20
Janek191:
Jest tautologią , czy nie jest ?
20 sty 12:20
Janek191:
Jest tautologią , czy nie jest ?
20 sty 12:20
Madzia: jest tautologia
20 sty 12:22
Janek191:
OK

Kliknij po lewej stronie na kolor niebieski
logika,zbiory, ...
i poczytaj o koniunkcji i implikacji ...
20 sty 12:25
Madzia: dziękuję bardzo za pomoc
20 sty 12:31
Madzia: lim (2n+3 / 2n+1)3n
20 sty 12:38
Janek191:
| | 2 n + 3 | | 1 + 32n | |
an = ( |
| )3n = [( |
| )2n]1,5 = |
| | 2 n + 1 | | 1 + 12n | |
| | ( 1 + 32n)2n | |
= [ |
| ]1,5 |
| | (1 + 12n)2n | |
więc
n→
∞
20 sty 12:46
Madzia: Jestes najlepszy !
20 sty 12:49
Janek191:
W niektórych ciągach
20 sty 12:51
Madzia: Mam nauczyciela który kompletnie nie potrafi wytlumaczyc stad też jest to dla mnie czarna magia
20 sty 12:53
Janek191:
Do której klasy chodzisz ?
20 sty 12:55
Dawid: Odpowiedź na tą granicę @Madzia masz również w innym temacie który założyłaś niedawno
20 sty 12:58
Madzia: studia 1 rok

nie miałam tego w szkole sredniej
20 sty 12:58
Dawid: To czas etrapeza poznać
20 sty 12:59
Madzia: etrapeza ?
20 sty 13:00
Dawid: No nie znasz tego.

? Chyba większość studentów na 1 roku z nim się uczy.
20 sty 13:02
Janek191:
A ja miałem granice ciągów ( w technikum) , tylko takie łatwiejsze.
20 sty 13:04
Madzia: wiec czas poznać

jestem jeszcze taka nieobeznana
20 sty 13:04
Dawid: No czas poznać. polecam
20 sty 13:05
Dawid: 1 rok i dopiero granice

? My to już mamy całki nieoznaczone.
20 sty 13:06
Janek191:
A ja polecam " Analizę matematyczną w zadaniach "− część I
W. Krysickiego − jest w pdf.
Dla studiów nie matematycznych jest raczej wystarczająca.
20 sty 13:06
Janek191:
Pewnie się uczy do egzaminu
20 sty 13:07
Madzia: tak ucze się

skorzystam z tego na pewno

dziekuje
20 sty 14:13