| 1 | ||
( | )2x+1 dla x≤o | |
| 2 |
| 1 | 1 | |||
arctg | dla 0<x≤1 | |||
| pi | x |
Więc w (−∞;0),(0,1),(1,+∞) funkcja jest ciągła
.Rozbijam na granice prawo i lewo stronne dla xo=0 i x1=1
| 1 | ||
Dla xo wyszły mi wszystkie granice | zaś dla x1 Odpowiednio dla granicy | |
| 2 |
| 1 | 1 | |||
lewostronnej,prawostronnej i wartośc funkcji | ,1, | Jest okej? | ||
| 4 | 4 |
| x−|x| | ||
f(x)= | dla x≠0 i 1 dla x=0 więc rozbijam ze względu na wartość bezwzględną na: | |
| 2x |
| 2x | |
dla x<0 | |
| 2x |
| 0 | |
dla x>0 | |
| 2x |
Czy funkcja jest nieciągła. Dzięki!