matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Andrzej:
jak rozwiązać tą całkę ?
3x
2
∫
dx=
x
3
+1
20 sty 00:13
Andrzej:
albo nie juz potrafie
t=x
3
+1
20 sty 00:13
pigor:
..., licznik to pochodna mianownika, a więc całka elementarna (tablicowa) ...= ln |x
3
+1|+C.
20 sty 00:20