abcdefghijklmnopqrstw
quarhodron: Wartość bezwzględna czy jak? Bo jak licze sobie moduł z z i później cosinus i sinus to wychodzą
nieładne liczby.
√(3−5i)2
19 sty 23:36
5-latek: Wszystkie liczby sa piękne
19 sty 23:51
quarhodron: O gustach się nie dyskutuje
19 sty 23:56
quarhodron: w każdym razie idę spać, liczę na wasza pomoc
19 sty 23:56
quarhodron: tylko powiedźcie co mam z tym zrobić, bo nie będę mógł zasnąć ?
19 sty 23:57
Godzio:
3 − 5i lub −3 + 5i
20 sty 00:26
quarhodron: To są rozwiązania ? Jak do tego dojść ?
20 sty 09:57
Kacper:
√x2=|x|
20 sty 10:02
Janek191:
Ile jest równa liczba z ?
z = 3 − 5 i czy z = ( 3 − 5 i )2 ?
20 sty 10:12
quarhodron: Kacper czyli wynika, że to się równa |z|
z tak jak Janek zaznaczył równa się 3−5i
Jednak moduł z to jest:
√32+(−5)2
20 sty 10:47