Ostrosłup
Ajtek:

α=60
o
Takie coś wymodziłem. Myśl dalej.
19 sty 20:34
Saizou : A co masz obliczyć ?
19 sty 20:36
Saizou : a i jaki to ostrosłup
19 sty 20:37
Ajtek: Można jeszcze zastosować w tym narysowanym Δ, własność Δ prostokątnego o kątach ostrych 30 i
60. Mniej liczenia będzie.
19 sty 20:37
Ajtek: Cześć
Saizou, prawidłowy trójkątny

.
19 sty 20:38
Saizou :
jak prawidłowy to w podstawie ma trójką równoboczny
19 sty 20:39
Saizou : ale jeszcze nie napisałeś co masz obliczyć
19 sty 20:43
Ajtek:
Ja nic, znajomy poprosił o podpowiedź

.
19 sty 20:57
19 sty 20:59
Ajtek:
Też można

.
19 sty 21:00
5-latek: Witaj
Ajtek
19 sty 21:08
Ajtek: Cześć
5−latek 
.
19 sty 21:09
5-latek: Wiesz katuje teraz funkcje .
Musze wrocic do figur geometrycznych
19 sty 21:11
Ajtek: Widziałem, że walczysz z funkcjiami.
19 sty 21:13
Seba: do obliczenia jest objęstość i pole całkowite figury, ma ktoś jakieś prostsze opcje
rozwiązania?
19 sty 21:24
Ajtek:
Wymiękasz?
19 sty 21:25
Seba: tak
19 sty 21:27
Seba: siedzę już nad tym za długo a mam jeszcze do napisania recenzję na angielski
19 sty 21:27
Ajtek:
| | b | |
Jak już napisał Saizou cosα= |
| , to może być ułatwienie. |
| | h | |
19 sty 21:28
Ajtek:
W podstawie masz Δ równoboczny, zatem c=2b=h
19 sty 21:34