matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie x kwadrat plus dwadzieścia pięć = zero
Paweł:
rozwiąż równanie x2 + 25 =0
19 sty 19:43
Eve:
kiedy suma 2 liczb daje 0?
19 sty 19:44
bezendu:
x
2
−25i
2
=0 (x−5i)(x+5i)=0 x=5i lub x=−5i
19 sty 19:44