matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!!!
doris:
oblicz objętość czworościanu foremnego którego pc= 16
√
3
19 sty 19:42
monika:
Pc = a
2
√
3
czyli: a
2
√
3
=13
√
3
skracasz pierwiastki. wychodzi a
2
= 16 pod pierwiastek a=4
a
3
√
2
V=
12
podstawiasz a
19 sty 20:17