Pochodne
dada: Oblicz pochodne:
f(x,y,z)=2x2+3y2/z
pochodne f'x, f'y, f'z
19 sty 19:02
dada: 
POMOC
19 sty 19:25
dada: UP
19 sty 19:34
dada: HEELPP
19 sty 19:51
S.O.S Pochodne #60;--:
19 sty 19:51
john2: jak liczysz np f'x, traktujesz y i z jak stałe, a x jak zmienną, na pewno potrafisz
19 sty 20:02
S.O.S Pochodne #60;--: f'x=4x
f'y=6y
19 sty 20:18
S.O.S Pochodne #60;--:
19 sty 20:26
john2: | | 2x2 + 3y2 | | 1 | | 1 | |
f'x = ( |
| )' = ( |
| (2x2 + 3y2) )' = |
| (2x2 + 3y2)' = |
| | z | | z | | z | |
| | 1 | | 1 | | 4x | |
= |
| [ (2x2)' + (3y2)' ] = |
| [ 4x + 0 ] = |
| |
| | z | | z | | z | |
Również w f'y ma być "z" w mianowniku
19 sty 20:26
S.O.S Pochodne #60;--: Dzięki za pomoc john2
19 sty 21:03