matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie różniczkowe
Ala:
y'=
x
y
19 sty 18:46
Mila:
dy
x
=
dx
y
ydy=xdx całkujemy obustronnie
1
1
y
2
=
x
2
2
2
y
2
=x
2
+c1 y=
√
x
2
+c1
lub y=−
√
x
2
+c1
19 sty 18:57
Ala:
dziekuje
19 sty 19:01