Odcinek A'B' jest obrazem odcinka AB w jednokładności o środku O i skali 3. Uzas
Pooc:

Odcinek A'B' jest obrazem odcinka AB w jednokładności o środku O i skali 3. Uzasadnij że A'B'
|| AB i |A'B'|=3|AB|
19 sty 18:16
Eve: z samej jednokładności wynika fakt, że A'B'=3AB
ABIIA'B' z tw. odrotnego do Talesa
19 sty 18:18
Pooc: Nie wiem jak mam udowodnić
|OA|=|OA'|
|OB|=|OB'| taki zapis jest prawidłowy?
19 sty 18:20
Pooc: sprawdzi ktos? ?
19 sty 18:28
Pooc:
19 sty 18:34
Pooc: up
19 sty 18:47
Pooc: 

?
19 sty 18:50
Pooc: fajnie
19 sty 19:18
B): PogChamp
29 paź 09:23