ile to
marek: 2 razy 2pierwiastek z 7 =?
19 sty 18:07
teusz: 2 * 2√7 = ?
pytanie:
ile to jest 2*2a ?
19 sty 18:42
marek: 4a
19 sty 18:43
marek: pomyłka w pytaniu chciałam zapytac 7 razy 2pierwiastki z 7
19 sty 18:44
teusz: bez różnicy

7*2a= ?
w wyniku zamiast "a" wpisz
√7 i masz wynik
19 sty 18:46
marek: ale ja nie mam zadnie a tylko 2 razy 2pierwiastek 7 =
19 sty 18:49
teusz: skoro wiesz ile to jest np. 2*2a to nie rozumiem z czym masz problem w w/w działaniu. taka sama
zasada liczenia
19 sty 18:51
marek: to co bedzie 2 razy 2 =4 pierwiatek z 7 wydawało mi sie to za łatwe
19 sty 18:53
teusz: * 2 * 2
√7 = 4
√7
a kto powiedział, że matematyka jest trudna?
19 sty 18:55
marek: bo cały przykład jest taki i jest prawdopodobnie log dziesiętny chyba
a) log7−log(2pieriwastek7)+log2=log na dole 10 (7razy 2pierwiastki 7/2) =
19 sty 18:56
marek: tam mały bład bo nie 2 razy 2pierwiastki 7 tylko 7razy 2pierwiastki 7 wiec bedzie
14pierwiastków 7 podzielone przez 2 =7pierwiastków z 7
19 sty 18:58
Krystek: log7−log2√7+log2=log7*2√7/2 tak?
19 sty 18:59
Krystek: Zapisz poprawnie!
19 sty 19:00
marek: zapisałam troche sie pogubiłam a ile wyjdzie a pytanie to jest ten log dziesietny czy nie
19 sty 19:02
marek: i kiedy jest log 10
19 sty 19:02
Krystek: log10 x zapisujemy logx jest to log dziesiętny.
19 sty 19:39