matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rachunek różniczkowy
kaa:
Witam, proszę o pomoc z tym zadaniem Dla jakich wartości parametrów a i b funkcja f jest ciągła? F(x) { x
2
−ax+ 2 dla x<2 { a dla x=2 { 4 / x− b dla x≥2 zaczęłam robić tak : lim x
2
−ax+2 = 4−2a+2= 6−2a x→2−
19 sty 17:17