całka rara
Całka:
jakie podstawienie ?
19 sty 16:34
Kacper:
przez części
19 sty 16:36
radek: Lnx
19 sty 16:37
Całka:
Musi być podstawienie
19 sty 16:39
J:
| | 1 | |
= |
| ∫lnxdx − ∫dx .. i pierwsza przez części ... |
| | 2 | |
19 sty 16:41
Całka:
Boże.. piszę że ma być przez podstawienie....
19 sty 16:45
J:
.. to podstaw wujka , niech Ci policzy ...
19 sty 16:47
Saris: da się przez podstawienie ale to jest idiotyzm. Robienie sobie (studentom) problemu na siłę.
t=lnx
dt=
1xdx
x=e
t
19 sty 16:48
Saris: czemu idiotyzm?

Bo teraz i tak musisz przez czesci... inaczej sie chyba nie da.
19 sty 16:49
Całka:
Zachowaj te komentarze do siebie..J
19 sty 16:50
J:
jak nie skomentować , jak ktoś jest uparty jak osioł ... i chce liczycz całkę idiotyzmem !
..napisał Ci Saris , że i tak musisz cakować przez części ...
19 sty 16:55