Zadanie nr 11-funkcja
5-latek: Sprawdz ze funkcja y=x3 jest roznowartosciowa
Dziedzina tej funkcji jest Df=R x1≠x2 i x1,x2∊R to x1−x2≠0
wiec f(x1)−f(x2)≠0 to x13−x23=(x1−x2)(x12+x1*x2+x22)
I teraz utknalem Moglby ktos dalej wytlumaczyc
19 sty 12:36
Saizou: f(x)=f(y)
x3=y3
(x−y)(x2+xy+y2)=m
stad x=y
19 sty 12:40
5-latek: Dobrze Saizou
Doszsedlem do tego ze (x1−x2)≠0
lub (x12+x1*x2+x22)≠0 czemu ten drugi czynnik ≠0?
19 sty 12:45
Saizou: on jest zawsze rozny od 0, bo
x2+xy+y2 jest nie rozkladalne w R
19 sty 12:52
Godzio:
A nawet dodatni
19 sty 12:53
Saizou: ale w zadaniu wazne zeby bylo rozne od 0
19 sty 12:55
5-latek: Tak. Ja to sobie tlumaczylem tez tak na przkladzie x3−8 czyli udowodnilismy ze x1−x2≠0 wiec
funkcja jest roznowartosciowa
19 sty 12:56
Saizou: 
od przykladow do wielkich twierdzen
19 sty 12:58
5-latek: Teraz muszse te wszystkie zadanka z funkcji przepisac do zesztu i analizowac .
19 sty 12:59
5-latek: Dzieki Wam za pomoc
19 sty 13:00
Saizou: 5−latek podziwiam cie ze ci sie chce xd
19 sty 13:02
Mila:
(x1−x2)*(x12+x1*x2+x22)≠0 ponieważ x1≠x2 z założenia i (x12+x1*x2+x22)>0⇔
f(x1)≠f(x2)
19 sty 15:02
Eve:
5−latku a ty przypadkiem nie masz dzis urodzin?
19 sty 20:58
5-latek: Witaj
Eve 
Tam mam . Dzisiaj wlasnie skonczylen 57 lat
19 sty 21:01
5-latek: Pozdarwiam rowniez
Mile
19 sty 21:02
Eve: no to gratuluję, wszystkiego najlepszego

wiedziałam, że coś mi tu nie pasuje

żyj pełnia życia

i czerp, czerp, czerp
19 sty 21:02
Saizou :
To wszystkiego dobrego
5−latku
19 sty 21:02
Mila:
Wszystkiego najlepszego , zdrowia, pogody ducha i miłości najbliższych.
19 sty 21:05
5-latek: Dziekuje Wam wszystkim za zyczenia .
19 sty 21:05