matematykaszkolna.pl
pochodne Lolo: Jak liczy się pochodną z np. e−3x, e5x, e2x+1? Proszę o odpowiedźemotka
22 lis 14:10
l: Lolo widzę, że robisz już pochodne, czyli jesteś po prawdopodobieństwie. możesz mi policzyć takie zadanie, bo nie wiem jak:(? Student umie odpowiedzieć na 30 pytań spośród 45 zamieszczonych w zestawie egzaminacyjnym. Losuje 4 pytania. Jeśli odpowie na 4 pytania, otrzyma ocenę bardzo dobrą, jeśli na 3 pytania − dobrą, na 2 − dostateczną. Oblicz prawdopodobieństwo, że otrzyma ocenę bardzo dobrą *** "Tylko pomagając innym możesz być pewien, że otrzymasz pomoc" R.H.H.
22 lis 14:25
A: (ex)'=ex
22 lis 14:30
Lolo: I: Niestety w liceum nie miałam pochodnych i teraz robię je na studiach, koło w środęemotka Prawdopodobieństwa nie pamiętam...Po maturze wyparowały mi niektóre wiadomości z głowy w magiczny sposóbemotka Sorki A: wiem, że taka jest pochodna ex, ale chodziło mi o to jeśli zamiast x jest jakaś funkcja. Już wiem, także nevermind
22 lis 14:37
Lolo: I: Niestety w liceum nie miałam pochodnych i teraz robię je na studiach, koło w środęemotka Prawdopodobieństwa nie pamiętam...Po maturze wyparowały mi niektóre wiadomości z głowy w magiczny sposóbemotka Sorki A: wiem, że taka jest pochodna ex, ale chodziło mi o to jeśli zamiast x jest jakaś funkcja. Już wiem, także nevermind
22 lis 14:37