matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania układ
Olek:
układ równań
27
−
+y=0
x
2
27
−
+x=0
y
2
błagam rozpiszcie krok po kroku.
19 sty 09:31
J:
27
y =
x
2
27
−27x
4
+ 27
2
x
−
+ x = 0 ⇔
= 0
27
(
)
2
x
2
27
2
⇔ −27x
4
+ 27
2
x = 0 ⇔ −27x(x
3
−27) = 0 ⇔ ..
19 sty 09:40
Olek:
dziekii
19 sty 09:51