matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zwiazki miarowe trojkatow
Alien:
Przeciwprostokatna w trojkacie prostokatnym rownoramiennym ma dlugosc 16 cmm.oblicz pole trojkata.
22 lis 14:09
hmm:
a*h
P=
2
a=h a
2
+h
2
=16
2
2a
2
=256 a
2
=128 P=128/2=64
22 lis 14:14