matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz obwód trójkąta foremnego
ada:
proszę o pomoc : oblicz obwód trójkąta foremnego wiedząc że pole koła wpisanego w ten trójkąt jest równe 12π cm
22 lis 14:06
l:
a+b+c
P=
*r
2
Sz: a+b+c?
a+b+c
12π=
*r
2
24π
a+b+c=
r
22 lis 14:28