matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całkę
całkowanie:
oblicz całkę:
x
dx
√
4+x
4
18 sty 22:39
Dawid:
x
∫
dx=...
√
4+x
4
t=x
2
1
dt=xdx
2
1
dt
2
...=∫
=
√
4+t
2
18 sty 22:57
całkowanie:
dziękuję
18 sty 22:58