| lim | √x+x | ||
= | |||
| x→0{+} | √3x−√3x |
| √3 | ||
Odpowiedź: | ||
| 3 |
| √x + x | ||
limx−>0+ | = | |
| √3x − √3x |
| √x + x | ||
= limx−>0+ | = | |
| √3x − √3x |
| √x(1 + √x) | ||
= limx−>0+ | = | |
| √x(√3 − √3√x) |
| 1 + √x | 1 | √3 | ||||
= limx−>0+ | = | = | ||||
| √3 − √3x | √3 | 3 |
| √x + x | ||
limx−>0+ | =H | |
| √3x − √3x |
| ||||||||
= limx−>0+ | = | |||||||
|
| ||||||||||||||
= limx−>0+ | = | |||||||||||||
|
| ||||||||
= limx−>0+ | = | |||||||
|
| 1 + 2√x | 2√3x | |||
= limx−>0+ | * | = | ||
| 2√x | 3 − 6√x |
| √3 | ||
= limx−>0+ (1 + 2√x) * | = | |
| 3 − 6√x |
| √3 + 2√3x | √3 | |||
= limx−>0+ | = | |||
| 3 − 6√x | 3 |