Wykaż że podane liczby są liczbami całkowitymi
Kimi: Wykaż że podane liczby są liczbami całkowitymi:
| 2√6−1 | |
| − √3223 32 i dwie trzecie pod pierwiastkiem |
| √6+3 | |
18 sty 21:23
daras: które liczby

jeśli chodzi o wynik różnicy to jest tylko jeden
18 sty 21:32
Kimi: ma wyjść −5 myślałam ze pod tym pierwiastkiem nie widać tych 32 2/3
18 sty 21:34
Kimi: trzeba to rozwiązać i po prostu wyjdzie liczba całkowita ale nie wiem jak to rozwiązać
18 sty 21:35
Ditka:
| | 2√6−1 | | √6−3 | | 15−7√6 | |
= |
| * |
| −√3223= |
| −√3223= |
| | √6+3 | | √6−3 | | −3 | |
| | √98 | | √294 | |
−5+73√6− |
| =−5+73√6− |
| =−5+73√6−73√6=−5 |
| | √3 | | 3 | |
18 sty 21:45
Kimi: DZIĘKUJJE!
18 sty 22:00
daras: to chyba jest w podstawie?
18 sty 22:25