matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąt w sześcianie
mauri:
Dany jest sześcian o boku a. Oblicz miarę kąta α.
http://i.imgur.com/9IoGArK.jpg
18 sty 21:00
daras:
policz boki i z funkcji tryg.
18 sty 21:36
Eta:
z tw. Pitagorasa w trójkącie DCE
a
2
a
|DE|=
√
a
2
+
= ......... =
√
5
4
2
a
√
2
|DB|=a
√
2
, |DS|=
2
W trójkącie SED :
|DS|
cosα=
= .......... ⇒ α≈ .... odczytaj z tablic
|ED|
18 sty 21:49