matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
klaudia:
prosze o pomoc 4=a*0+b 4=4a+b obliczyc a i b
18 sty 20:39
Draghan:
Z Twojego zapisu wynika, że...
⎧
b = 4
⎩
4 = 4a + b
⇒
⎧
b = 4
⎩
4 = 4a + 4
⇒
⎧
b = 4
⎩
4 − 4 = 4a
⇒
⎧
b = 4
⎩
a = 0
18 sty 20:44