matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązywanie potrójnych układów równań
pusty:
Witam! Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak rozwiązać potrójny układ równań na przykładzie: 15=4a−2b+c 8=25a+5b+c 0=a+b+c
18 sty 19:54
Ada:
Jakaś konkretna metoda
18 sty 20:00