Współrzędne punktu w kwadracie ograniczonego przez koło.
Anaa:

Współrzędne punktu w kwadracie ograniczonego przez koło.
Ciężko to rozrysować...
Współrzędne czarnego punktu wynoszą 4, −6. I teraz trzeba jakoś obliczyć współrzędne różowego
punktu
18 sty 19:17
Eve: cos tu jest sprzeczne
18 sty 19:22
Anaa: tzn?
18 sty 19:27
Anaa: "a" kwadratu i srednica kola wynosi 12, ale środek kwadratu jak i koła wynosi na ukladzie 0,0
18 sty 19:28
Eve: jakim cudem czarny punkt może mieć x=4 jak leży po lewej stronie 0
18 sty 19:29
Eve: narysuje, a ty sie zastanów
18 sty 19:30
Anaa: czarny punkt −6, 4. SORY MOJ BLĄD
18 sty 19:31
Eve:

czy to możliwe
18 sty 19:32
Eve: napisz treść zadania, najlepiej
18 sty 19:33
Anaa: To było na zajęciach i nie bardzo pamietam

Jedynie tyle ze byl taki rysunek, punkt czarny
x=−6 i y=4 i trzeba bylo obliczyć ten różowy
18 sty 19:37
Eve:
no to równanie okręgu: x2+y2=36
równanie zielonej prostej: y=4
podstaw do okręgu, oblicz x
18 sty 19:58