8+Log32 5 | 1 | ||
+1 = | |||
Log5 16+Log2 5 −2 | Log2 2 |
Log2 7+ Log 7 2 +2 | |
*log7 2= log7 14 | |
Log7 2 +1 |
1 | ||
2) log2 7 = a ⇒ log7 2 = | ||
a |
| 1 |
| ||||||||||||||||||||||
... = | * | = | = | |||||||||||||||||||||
| a | 1 + a |
| ( a + 1)2 | 1 + a | |||||||||||||
= | = | = | = | ||||||||||||
1 + a | a*( 1 + a) | a |
1 | ||
= | + 1 = log7 2 + log7 7 = log7 ( 2*7) = log7 14 | |
a |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |