18 sty 17:53
18 sty 17:54
Draghan: Ja muszę "tylko" ogarnąć elektrotechnikę, matematykę i fizykę. I będzie dobrze!
18 sty 17:56
Lukas:
Analiza+algebra
18 sty 17:56
bezendu:
Analiza+Miernictwo+Grafika Wykład
18 sty 17:57
Draghan: bezendu,
Marcin − co studiujecie?
18 sty 17:59
bezendu:
Ja elektronikę na PWr
18 sty 18:00
Dawid: Sesja

? Bym zapomniał
18 sty 18:01
Marcin: Ja informatykę na PK
18 sty 18:01
Monika : Ogarnę całki i będę wolna <3
18 sty 18:02
Dawid: Ja to będę zwolniony z egzaminu z matmy

Tak liczę
18 sty 18:03
kyrtap: Fizyka rozwala system
18 sty 18:04
Dawid: Fizyka oo tak
18 sty 18:04
18 sty 18:05
bezendu:
Na razie same 5,0 jedynie grafika Cw 4,5 fuck !
18 sty 18:05
zuza543: Studenci pomozcie z wielomianem
18 sty 18:07
bezendu:
niech książka pomocą CI będzie
18 sty 18:08
kyrtap: bezendu i tak nie unikniesz 2
18 sty 18:09
zuza543: Dzieki
18 sty 18:10
Monika : nie straszcie tak fizyką, bo zaczynam w 2 semestrze ją !
18 sty 18:13
bezendu:
2.0 never
18 sty 18:14
kyrtap: Wiesz ja się nie wypowiadam na temat fizyki
18 sty 18:14
bezendu:
ładnie mi życzysz
18 sty 18:18
Saizou :
Sąsiedztwem punktu matematyka jest fizyka, tzn
fizyka−ε <matematyka<fizyka+ε gdzie ε>0 dowolny
18 sty 18:19
18 sty 18:31
18 sty 18:42
Eve:
niech moc (zbiorów) będzie z wami
18 sty 18:45
Saizou :
A liczby kardynalnie niech nam podpowiadają
18 sty 18:48
18 sty 18:54
Saizou :
Eva lepiej żeby jądra Tobie się właściwie kojarzyły, no i abyś była w dobrych
relacjach z chłopakiem, to kolejne bazy to kwestia czasu
18 sty 18:56
jerey: geometria wykreślna <3
18 sty 18:56
Eve:
Saizou mnie już się mogą tylko z właściwą interpretacja kojarzyć, innej mi nie trza

wam jeszcze nie
18 sty 18:59
jakubs: Już niedługo koniec studiów..
18 sty 19:00
Saizou :
jakubs nawet tak nie myśl
18 sty 19:05
Marcin: Ja tam mam dość lajtowe podejście do tego wszystkiego. Każdemu to polecam
18 sty 19:10
Draghan: Marcin, jaki miałeś wynik z maturki? Ciężko się było dostać? I jak Ci się na studiach
podoba?
18 sty 19:11
Marcin: Nie miałem świetnych wyników, bo około 60% z rozszerzenia. Dostać się było łatwo, bo mój wynik
wystarczył

Chociaż w sumie to na styk..
Studia same w sobie niczym mnie nie zaskakują, ale niestety muszę uczyć się rzeczy, które mnie
kompletnie nie interesują, patrz elektrotechnika :x
18 sty 19:16
jakubs: Algebra = kosmos
18 sty 19:17
18 sty 19:19
Draghan: Bleh, ja musiałbym mieć 70%, ale zawaliłem kompletnie tę maturę.

I zostałem z moimi 52%.

Na infie masz elektrotechnikę?

Ja mam ten przedmiot (swoją drogą − ćwiczenia mam do tyłu, muszę egzamin zdać na 100%

), ale
na automatyce i robotyce...
Na co Wam elektra
18 sty 19:20
Marcin: Skąd ja mam wiedzieć na co mi jest elektrotechnika? Ciągle się nad tym zastanawiam. Fizykę
rozumiem, chociaż wiem, że będę miał z nią problem, ale elektrotechnika?
18 sty 19:21
bezendu:
A co to za inżynier co nie potrafi policzyć napięcia, rezystancji itp ? Jak to sobie wyobrażasz
?
18 sty 19:22
Draghan: Na pewno studiujesz informatykę?
18 sty 19:22
Marcin: Powiem Ci bezendu, że jakoś sobie wyobrażam
18 sty 19:22
Hajtowy: inżynier bez wykształcenia też jest inżynierem
18 sty 19:23
Marcin: wykształcenie nie piwo..
18 sty 19:24
bezendu:
Każdy inżynier powinien umieć elektrotechnikę i znać min 2 języki programowania
18 sty 19:27
Draghan: bezendu, a co to za inżynier, który nie potrafi policzyć współczynnika wytrzymałości
wspornika...?

...inżynier... biotechnologii, elektroniki, telekomunikacji, oprogramowania,
nanotechnologii... Mógłbym wymieniać w nieskończoność.

Inżynier inżynierowi nierówny − całeczki, zespolone − to rozumiem, bo te znajdują zastosowania
w wielu dziedzinach. Ale, np. inżynierowi oprogramowania niekoniecznie jest potrzebna
znajomość metody potencjałów węzłowych, czy innych Theveninów.
18 sty 19:27
bezendu:
ja umiem liczyć wytrzymałość miałem w technikum

więc wykreśl z elektroniki dwa na nastepnych
sem mam mechanikę techniczną
18 sty 19:30
Marcin: Ja mam Podstawy elektroniki i techniki cyfrowej
18 sty 19:30
jakubs: bezendu 19:27 − bzdura.
18 sty 19:33
qaz: Draghan, jesteđ na AiR, tak? mówisz, że miałeś 52 z mat R? łatwo się było dostać, czy może na
styk? bo dostać podobno bez problemu, gorzej z utrzymaniem.. prawda to?
18 sty 19:35
bezendu:
żadna bzdura jakubs ! przecież programowanie ułatwia życie
18 sty 19:35
Hajtowy: a co powiesz o człowieku, który ma wykształcenie średnie a uczy informatyki?
Zna C++, javę itp a wykształcenia ni ma
18 sty 19:35
Draghan: qaz, wszystko zależy od tego, jaka uczelnia Cię interesuje?
18 sty 19:36
Draghan: Hajtowy − sam wiele osób uczyłem, jak podchodzić do programowania.
18 sty 19:36
kyrtap: ktoś coś mówi o elektrotechnice cieniasy?
18 sty 19:38
jakubs: Ale nie każdemu się programowanie przyda w pracy, jako nawet inżynier. Dla programisty
wystarczą jakieś języki programowania i beż żadnej wiedzy o elektronice będzie w stanie
pracować(w niektórych firmach).
18 sty 19:41
bezendu:
To widzisz mnie interesuję jak co działa a nie tylko, co mam na tym robić.
18 sty 19:43
kyrtap: "nie siedźta, uczta się "
18 sty 19:44
Metis: "Studenty"
18 sty 19:45
kyrtap: Metis odpowiedni ludzie na odpowiednim miejscu
18 sty 19:50
qaz: Draghan, na razie jeszcze żadna, ale w przyszłości myślę nad politechniką śląską i właśnie dużo
czytałem o tym, że trudno dostać się nie jest, ale gorzej z utrzymaniem, więc pewnie to prawda
18 sty 19:51
Eve: nie martwcie sie, na każdej uczelni są zajęcia wyrównawcze
18 sty 19:52
nawigator: nawigacja z am pozdrawia
18 sty 19:53
kyrtap: qaz pochwalam twój wybór z politechniką śląską moim zdaniem dorównuje tym najlepszym w sumie po
niej łatwiej znajdziesz pracę na Śląsku
18 sty 19:55
kyrtap: a nawet bardzo łatwo
18 sty 19:57
bezendu:
A po co zajęcia wyrównawcze ?
18 sty 20:02
kyrtap: u mnie mają Ci co nie zdawali rozszerzonej matmy
18 sty 20:03
teusz: Czytałem kiedyś opinie ze PG zapewnia lepsze perspektywy w zachodnim rynku pracy, a PW
najlepsze w kraju. Zgadzacie się z tym?
18 sty 20:04
Draghan: W sumie na Politechnice Gdańskiej wyszło mi więcej punktów z matmy podstawowej, niż z
rozszerzonej.

Ale ostatni na liście nie byłem. A u nas utrzymać się trudno, głównie przez fizykę. Sprawdź
sobie np.
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Politechnika_Gda%C5%84ska ostatnie zdanie. Wcale wiele się z prawdą nie mija.
18 sty 20:04
kyrtap: PG jeżeli chodzi o zarobki są na 3 miejscu po PW i AGH
18 sty 20:07
kyrtap: i powiem Ci jak patrzę to co ja mam i PG :
PG > PWr
18 sty 20:08
bezendu:
PWr>PG
18 sty 20:10
jakubs: bezendu to, że Ciebie interesuje co i jak działa, nie koniecznie jest potrzebne do
wykonywania pracy będąc inżynierem. Wiadomo, że im więcej wiesz, tym jesteś lepszym
pracownikiem, ale nie jest to konieczne.
18 sty 20:10
kyrtap: Nie patrz bezendu na statystyki mogą być bardzo mylne
18 sty 20:11
nawigator: na nawigacji elektrotechnika to dopiero hardkor do zdania, w tym roku 11 osob na 300 zaliczylo
przedmiot za 1 podejsciem xD
18 sty 20:12
teusz: Ja się zdziwiłem opinia o PG, ponieważ zawsze myślałem ze to PW jest liderem tego typu
rankingów.
Poza tym obiło mi się o uszy, że PW posiada gorszej jakości wyposażenie od PWr która zdaniem
polskich ekspertów jest najbardziej innowacyjna politechnika we wschodniej.Europie
18 sty 20:12
Draghan: PWr =?= PG
Nie mam zdania, nie studiowałem na PWr.
18 sty 20:14
kyrtap: PG się bardzo szybko pnie to fakt
18 sty 20:14
Metis: Opinie, statystyki swoją drogą. Myślicie że jak pracodawca weźmie wasze CV do ręki to będzie
zastanawiał się która uczelnia miała lepsze wyposażenie albo jest bardziej innowacyjna ?
Tylko najlepsze uczelnie się liczą
18 sty 20:15
nawigator: nawigacja to przyszlosc dzisiaj w tym kraju

po tym macie pewna prace panowie i panie
18 sty 20:19
teusz: Liczy się praktyka i staż
18 sty 20:19
kyrtap: każdy ma własne priorytety w życiu moi mili
18 sty 20:21
bezendu:
Ale co do wyposażenia i innowacyjności to prawda i już wiesz jaka uczelnia jest najlepsza
18 sty 20:23
kyrtap: ja się teraz dowiedziałem że Maja Włoszczowska studiowała na PWr

Moja Mistrzyni
18 sty 20:26
Metis: Na szczęście jeszcze 1,5 roku do wyboru
18 sty 20:28
kyrtap: Metis ale nie zostawiaj tego wyboru do ostatniej chwili tak jak ja
18 sty 20:31
Metis: Nie będę miał chyba wyboru, bo nie mam pojęcia co chciałbym robić w przyszłości
18 sty 20:32
kyrtap: to tak jak ja

nie przejmuj się
18 sty 20:34
Metis: Jakoś będzie

Byle rozwalić tą "maturkę"
18 sty 20:36
18 sty 20:37
Draghan: Dokładnie. Arkusze są ble. Porządne zbiory zadań, ot co!
18 sty 20:38
Metis: Porządne zbiory są

Polecane z resztą przez Was
18 sty 20:40
kyrtap: te arkusze jakby to powiedzieć skurczają myślenie do minimum
18 sty 20:41
Metis:
18 sty 20:58
pkl: zajęcia wyrównawcze dla tych co nie zdawali rozszerzenia z matmy? czyli nawet bez rozszerzenia
można się już dostać na politechnikę?
18 sty 23:03
bezendu: Można i można też szybko opuścić jej mury, na słabe kierunki się dostaniesz na prestiżowe nie
18 sty 23:05
Draghan: Na PG dostałem się z pominięciem mojego wyniku z rozszerzenia.

Tyyyyyyylko zaraz od początku semestru te kilka osób po technikum, które nie realizowały
rozszerzenia, było daleko z tyłu i miało po prostu dużo słabszy start.
18 sty 23:05
kyrtap: draghan ja natomiast na AiR dostałbym się w 2 rekrutacji w tym roku strasznie w górę na 1 turze
wzrosły progi
18 sty 23:09
kyrtap: w turze*
18 sty 23:09
Metis: AiR − bardzo oblegany kierunek, na PW jedne z najwyższych progów.
18 sty 23:11
Draghan: Na PG najbardziej oblegana jest informatyka. W tym roku rekrutowano 255 studentów. Mi brakowało
paru punktów, żeby się załapać na ostatnie miejsce... A byłem >500 na liście.
18 sty 23:14
pkl: Draghan, czyli dostałeś się z samą podstawą na AiR na PG?

a na ile napisałeś podstawę tak z
ciekawości?
18 sty 23:16
kyrtap: budownicto bardzo dobre tam jest

a reszta nie wiem
18 sty 23:16
Draghan: Jop. 96% No i na PG punkty się liczy jeszcze z języka polskiego i obcego, ale to tam grosze
wychodzą.
18 sty 23:17