matematykaszkolna.pl
Problem z planimetrią maturzysta: Witam, Mam problem z planimetrią. "Zrobiłem" już cały podręcznik z zadaniami, tzn. co 3 zadanie wyszukiwałem w internecie, bo nie byłem w stanie wpaść na pomysł jak je rozwiązać. Jestem już wkurzony, bo mimo poświęcania jej bardzo dużej ilości czasu, wciąż mam problem z zadaniami. Boli mnie to o tyle, że często to właśnie zadanie z planimetrii jest decydujące na maturze, a nie ukrywam, potrzebuję wyniku 85+. Znacie może jakieś dobre kursy internetowe, podręczniki, cokolwiek, co pomoże w zrozumieniu planimetrii? Z resztą działów raczej nie miałem problemów i wszystkie możliwe zadania robiłem płynnie, a co najważniejsze, rozumiałem te działy. A tymczasem z planimetrią mam straszne kłopoty. Proszę o pomoc i pozdrawiam−zaniepokojony maturzysta.
18 sty 14:52
Tadeusz: ...a może odpowiedz sobie na pytanie "dlaczego co trzecie zadanie wyszukiwać musiałeś w necie"? Braki w teorii czy ... trudności w interpretacji ...
18 sty 15:03
maturzysta: Podejrzewam, że to i to, bo raz miałem tak "aha, tego nie wiedziałem", a innym "matko,to było takie proste..."
18 sty 15:11