zadanie z polem figur geometrycznych
Gabryś :

W trójkącie ABC punkty D,E leżą odpowiednio na bokach AB i AC tak że |AD| : |DB|=1:2 oraz |AE|
: |EC|=2:1. Wyznacz jaką część pola trójkąta ABC stanowi pole czworokata ADFE.{
(punkt A
z lewej na dole potem z prawej B i u góry C, przecięcie wewnętrznych prostych F))
18 sty 14:05
Tadeusz:
18 sty 14:18
Tadeusz:
wewnętrznych prostych powiadasz ... to może przepisz treść zadania a nie własne reminiscencje
18 sty 14:20
Gabryś : To jest treść zadania to co w nawiasie to próba nakreslenia boków i wierzchołków
18 sty 16:13
Gabryś : Twój rysunek jest nie do tego zadania
18 sty 16:14
Gabryś :

A,D, B,C,E od lewej patrz treść a w środku F
18 sty 16:18
Gabryś : W trójkącie ABC punkty D,E leżą odpowiednio na bokach AB i AC tak że |AD| : |DB|=1:2 oraz |AE|
: |EC|=2:1. Wyznacz jaką część pola trójkąta ABC stanowi pole czworokata ADFE
18 sty 16:19
Tadeusz:
... TY myślisz

?
Jak jest zdefiniowany punkt F

?
18 sty 17:36
Gabryś : O co ci chodzi madralo?
18 sty 20:12
Gabryś : Dobra załapałam sory
18 sty 20:16
Gabryś : Po prostu w gimnazjum tego nie biorę próbuje rozw zad maturalne ale mi nie idzie nie musisz na
dzień dobry podcinac mi skrzydeł nie chcesz to nie pomagaj i tyle⇒
18 sty 20:18
Tadeusz:
chodzi mi o to że nie potrafisz porządnie przepisać zadania ... robisz nam tu zgaduj zgadulę
i jeszcze się ciskasz. Napisz wreszcie jak zdefiniowany w treści zadania jest punkt F
18 sty 20:48
Uni: Wcale nie jest mam tylko rysunek ten twój jest taki sam i tak samo są zaznaczone boki jak w
książce i treść brzmi następująco : W trójkącie ABC punkty D,E leżą odpowiednio na bokach AB
i AC tak że |AD| : |DB|=1:2 oraz |AE|
: |EC|=2:1. Wyznacz jaką część pola trójkąta ABC stanowi pole czworokata ADFE to wszystko
18 sty 22:34
pigor: ... wychodzi mi P
ADFE=
27 P
ΔABC ; ...

może być
18 sty 23:33
Uni: Tak dobrze
18 sty 23:33