matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie nr 4-funkcja
5-latek:
Oblicz
a) x*sgnx b)|x|* sgnx Tutaj nie wiem ale poprobuje cos zrobic
18 sty 10:25
Draghan:
|x|*sgn(x):
⎧
x * sgn(x) = x * 1 dla x > 0
⎨
x * sgn(x) = 0*0 dla x = 0
⎩
−x*sgn(x) = −x * (−1) dla x < 0
18 sty 10:31
5-latek:
O dzieki
Zaraz wroce do tego .
18 sty 10:39
Eve:
w ten sam sposób zrób a)
18 sty 10:48
5-latek:
Tak zrobie do zeszytu
18 sty 11:14